top of page
2021 week-2.jpg
Agenda 2024

 

(Bijgewerkt 19 maart 2024

Koningsdag

zaterdag 27 april 2024: om 11.00 uur start de Oranjestoet van versierde fietsjes door Beegden. Daarna zijn er tot ca. 14.00 uur spelactiviteiten in en bij 't Leuke.

SKB (Stichting Kinderfeesten Beegden) zorgt voor de financiële middelen, KVW voor de invulling.

 

Financiële rondgang

 

13 t/m 18 mei 2024: in de avonduren.

Huis-aan-huis collecte. De opgave van kind(eren) voor deelname aan de KVW week kan t.z.t. digitaal via deze site!

KVW-week 2024

 

12 t/m 16 augustus 2024:

Tijdens de laatste week van de zomervakantie (wk 33) organiseren we de 59e KVW-week voor de kinderen uit groep 2 t/m 8. Groep-1 mag twee ochtenden proeven aan de week.

Sint Maarten

 

zondag 10 november 2024:
St. Maartensspel om 18.30 uur in de Martinuskerk en
lampionnenoptocht naar het St.Maartensvuur aan de Oosderweg (nabij schutterslokaal) met warme chocomelk en wafels voor de kinderen.

Je kunt ons Sint Maartenslied alvast oefenen! KLIK HIER.

Sinterklaas in Beegden

 

zondag 17 november 2024: 

De Sint en zijn Pieten bezoeken 't Leuke. Het programma start om 11.00 uur en alle kinderen uit Beegden van 0 t/m 12 jaar zijn welkom.

Stichting Kinderfeesten Beegden zorgt voor de financiële middelen, KVW voor de invulling.

WhatsApp Image 2022-11-27 at 12.29.53.jpeg
Koningsdagbrief 2024_kleur.jpg
Logo 2023a.jpg

We zijn 12 eeuwen verder…

Het verhaal van de enorme Skat der Vikingen is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische sage, een mythe. Twee afstammelingen van Åuwe Tes ontmoeten elkaar op de grens van Teskjavik en Beegdinavië en bekvechten over de skat.

 

Tåmarata Tölrääm, de stoere Skjaldmær uit Teskjavik zegt dat er meerdere verhalen rond gaan maar dat de Skat uiteraard toebehoort aan haar stam. Ze weet zeker dat de skatbryst niet op de bodem van Löngerst Vlieteriös ligt maar hier, op het kleine stukje Teskjavik.

Zij heeft van haar oergrootvader Åuwe Tes een stuk blauwe skatkaart geërfd. Ze zoekt nu alleen nog dappere Noormannen en -meiden die samen met haar gaan zoeken om de grootste skat ooit terug te vinden. Volgens Åuwe Tes heeft de skat nooit Teskjavik verlaten en is alles een mythe.

 

Lårs Zweutveut het stamhoofd van Beegdinavië denkt ook te weten waar hij moet zoeken. Hij vindt dat de Skat terug moet naar zijn stam. Uit de bezittingen van Åuwe Tes heeft ook hij een stuk skatkaart geërfd maar deze is rood en komt niet overeen met die van Tåmarata. Ook Lårs zoekt sterke Vikingen om de skat te gaan zoeken. Volgens zijn mythe is de skatbryst aangespoeld op de duinvlakte van Beegdinavië waar een boerenfamilie hem zou hebben begraven.

bottom of page