Agenda 2021

 

(Bijgewerkt 27 oktober 2021)

Sint Maarten

 

woensdag 10 november 2021:
St. Maartensspel om 18.30 uur in de Martinuskerk en
lampionnenoptocht naar het St.Maartensvuur aan de Oosderweg (nabij schutterslokaal) met warme chocomelk en wafels voor de kinderen.

Je kunt ons Sint Maartenslied alvast oefenen! KLIK HIER.

Sinterklaas in Beegden

 

21 november 2021: 

De Sint en zijn Pieten bezoeken 't Leuke. Het programma start om 10.30 uur en alle kinderen uit Beegden van 0 t/m 12 jaar zijn welkom. Aanmelden is dit jaar verplicht!

Stichting Kinderfeesten Beegden zorgt voor de financiële middelen, KVW voor de invulling.

Koningsdag

 --> programma o.v.b.

woensdag 27 april 2022: vanaf ca. 11.00 uur een Oranjespellenparade door Beegden. Grp. 6-7-8: Bootcamp!

SKB (Stichting Kinderfeesten Beegden) zorgt voor de financiële middelen, KVW voor de invulling.

 

Financiële rondgang

 

mei 2022: in de avonduren.

Huis-aan-huis collecte, De opgave van kind(eren) voor deelname aan de KVW week kan t.z.t. digitaal via deze site!

KVW-week 2022

 

29 augustus t/m 2 september 2022:

Tijdens de laatste week van de zomervakantie (wk 35) organiseren we de 57e KVW-week voor de kinderen uit groep 2 t/m 8. Groep-1 mag twee ochtenden proeven aan de week.

Het thema wordt in de loop van het voorjaar bekend gemaakt en meer info volgt bij opgave.

2021 Flyer maarten en nicolaas_NIEUW.jpg

DE SINT KOMT NAAR BEEGDEN! Maar een beetje anders dan anders...

I.v.m. de corona-maatregelen zijn we genoodzaakt om de Sinterklaasintocht

ook dit jaar anders vorm te geven maar we hebben een passende oplossing gevonden !

Na een jaar afwezigheid is dit jaar de Sint gelukkig weer van de partij. Natuurlijk samen met zijn Pieten.

Hij zal bij Gemeenschapshuis ’t Leuke, buiten op het voorterras, de gezinnen ontvangen. Alles is dus buiten en een QR-check is niet nodig.

Alle kinderen kunnen een korte groet (box, high five, zwaai) brengen aan de Sint, hun tekening en/of verlanglijstje afgeven en: natuurlijk even op de foto. Hierna ontvangt ieder kind een goedgevulde snoepzak en een cadeautje.

Concreet ziet dit er als volgt uit.

Het Sinterklaasbezoek betreft een doorstroom-evenement en dit houdt in dat we met kortdurende tijdsloten werken.

Alle aangemelde gezinnen krijgen uiterlijk donderdagavond een gezins-ticket per mail met daarop de tijd dat ze verwacht worden voor het bezoekje aan de Sint. Het zijn tijdsloten van 15 minuten (tussen 10.30 en 14.00 uur). Per tijdslot ontvangt de Sint ongeveer 5 gezinnen. Graag het gezins-ticket op de telefoon meenemen (QR is niet nodig)

LET OP: alleen aangemelde gezinnen kunnen deelnemen! Nog niet aangemeld? Stuur dan vóór woensdag 17 november 18.00 uur een mailtje naar info@kvwbeegden.nl met daarin de namen van de kind(eren) en ouders.

We hopen dat we er voor de kinderen op deze manier toch een feestelijk en gezellig moment van kunnen maken!

Logo 2021.jpeg

HET VERHAAL VAN ARTES:

Naast de vele bezienswaardigheden zoals de molen, de heide en de Atep, is Beegden nóg enkele bijzondere attracties rijk namelijk: twee dierentuinen!

In het dorp liggen de GAJUS-ZOOJ van directrice Tamara en de SCHAPENHEUL van directeur Lars. Het zijn kleine dierenparken die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het geld raakte op, verzorgers werden ontslagen en dieren werden verkocht zodat ze elk nu nog slechts vier diersoorten in hun park hebben.

Gelukkig trok burgemeester Strousvogel zich de zaak persoonlijk aan en heeft financiële coronasteun toegezegd. De centenbewaarder van de gemeente Maasgouw meldde echter dat slechts één dierentuin wordt gefinancierd en wel de dierentuin met de meest creatiefste dierenoppassers en de meest fanatiekste dieren! Strijden dus!

Tijdens de hele KVW-week zijn er door de diergroepen Tesmuntjes te verdienen die zijn in te wisselen voor een goudklomp van de gemeente. Deze komt dan in de schatkist van de Gajuszooj of van de Schapenheul. Het park dat op de slotdag de meeste goudklompen heeft gewonnen krijgt de gemeentelijke coronasteun.

(wordt vervolgd)

VERVOLG-1:

Bekende zoöloog P.L. Atjes ontdekt zeldzame neuspeuterkever.

De bekende zoöloog professor-dokter P.L. Atjes uit Gasselterboerveenschemond heeft zijn tentenkamp opgeslagen op de Beegderheide. Atjes, die gespecialiseerd is in kleine ongewervelde dieren, is er achter gekomen dat in Beegden in de buurt van de Tes en de Zandberg het leefgebied is van de uiterst zeldzame neuspeuterkever, de Nasus Lacrimam Insectum. Dit insect leeft van kleine neuspeuterwolfjes die vooral worden gevonden op plekken waar veel kinderen zijn. Aangezien in Beegden nog steeds een geboortegolf aan de gang is heeft het diertje hier ideale leefomstandigheden.

De neuspeuterkever is de enige kever die nog ontbreekt in de collectie van professor-dokter P.L. Atjes en hij roept dan ook de hulp in van de plaatselijke bevolking. Diegene die het eerst een neuspeuterkever vindt wordt rijkelijk beloont met heel veel gouden Tesmuntjes. Wellicht is dit interessant nieuws voor de twee noodlijdende Beegdense dierenparken: de Gajus Zooj en de Schapenheul…

(wordt vervolgd)

VERVOLG-2:

“ARTES, beestig goed”: de nieuwste reallifesoap van Wies de Mol.

Opzienbarend shownieuws van televisieproducer Wies de Mol. Binnenkort starten de opnames van haar nieuwste reallifesoap die zich afspeelt in de dierentuin. Wies, de bekendere zus van John en Linda de Mol, licht een klein tipje van de sluier op. “Het worden opzienbarende opnames van dieren zoals ze nog nooit in beeld zijn gebracht”, vertelt Wies. “Denk bijvoorbeeld aan het bedritueel van de zebra’s die allemaal een andere pyjama hebben of onze emotionele opnames van een olifant met een loopneus. Maar ook de mens wordt belicht. Zo volgen we kapper Harie van de Ven tijdens een afmattende scheerbeurt waarbij de nekharen van de giraffen worden getrimd.”

Wies de Mol, die momenteel flink scoort met haar nieuwe aquariumshow “The Koi’s of Holland” gaat in Limburg op zoek naar mogelijke kandidaat-dierenparken. Wie heeft de meeste showpotentional? De Gajus Zooj of de Schapenheul?