Over KVW Beegden...

De “Stichting Kindervakantiewerk Beegden” organiseert al sinds 1965 activiteiten voor peuters, kleuters en de kinderen t/m groep 8 uit Beegden. 

In samenwerking met de Stichting Kinderfeesten Beegden (SKB) verzorgt KVW de Sint Maarten-, Sint Nicolaas- en Koningsdagactiviteit. Bij speciale gelegenheid (bv jubileumjaar, gemeentelijke hoogtepunten) worden extra activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een kinder-theatervoorstelling of ballonnenwedstrijd.

De jaarlijkse hoofdactiviteit is de KinderVakantieWerk-week. In de laatste week van de zomervakantie kan de Beegdense jeugd (groep 2 t/m 8 van het huidige schooljaar) naar hartenlust spelen en ravotten op en rond de Beegderheide. 

Kinderen die het huidige schooljaar in groep 1 zaten mogen in die week ook enkele dagdelen deelnemen: voor hen wordt een apart knutsel- en spelprogramma samengesteld.

Het is een week vol actie, spellen, speuren, knutselen, bouwen, muziek, toneel, dans en plezier. Eén dag in de week gaan de groepen 2-6 naar een speelpark terwijl de groepen 7-8 apart worden entertaint. Kinderen worden ingedeeld in groepjes en elke groep wordt de hele week begeleid door enkele vaste jeugdleiders. Op het terrein is altijd EHBO en extra hulp aanwezig. Tussen de middag is er een gezamenlijke (warme) lunch en sponsoren verzorgen geregeld extra traktaties.​

 

Al ruim 35 jaar gebeurt dit in de vorm van een “themaweek”: activiteiten en spellen rond een verhaallijn. Ook bouwt iedere groep een eigen hut. Het slotfeest op de vrijdagavond is een jaarlijkse happening waar de deelnemers optredens verzorgen en waar het dorp voor uitloopt!

De activiteitenagenda, verslagen en informatie vindt u geregeld in de weekbladen zoals VIA-Limburg en De Klepper.

En natuurlijk op deze site en op de KVW-Beegden-Facebook pagina.

 

  • c-facebook

SKB

Het KVW-bestuur bestaat uit:
 

   - Lars van Herten (voorzitter)
   - Gemma van der Sterren
   - Tamara Claessen

   - Hans Arts

   - Vera Claessen

   - Frank Delissen

   - Koen Gommans

   - Mandy Hensen

   - Frank Segers

DSC_0543_lr.jpg
Organisatie en financiële middelen

 

De organisatie draait helemaal op vrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten. Het bestuur (zie hierboven) coördineert de activiteiten en verzorgt alle bijkomende zaken zoals inkoop, materialen, accommodaties, traktaties, uitstapjes, communicatie, draaiboeken etc.

Er zijn altijd BHV/EHBO-ers aanwezig.

 

Voor groepsleiding wordt jeugd (16+) uit het dorp gevraagd. Zij zijn over het algemeen bekend met de omgeving, kinderen en ouders. Zij worden voor elke activiteit geïnstrueerd zodat ze goed op de hoogte van hun verantwoordelijkheden.

 

Vrijwilligers die een steentje willen bijdragen in welke vorm dan ook (materialen, hulp bij organisatie, opbouwen, afbreken, spelhulp etc.) kunnen een bericht sturen of contact opnemen met het bestuur, zie 'contact'.

 

 

De financiering bestaat uit: een jaarlijkse collecte in het dorp en gemeente-subsidie. Voor de KVW-week wordt een bijdrage per deelnemer gevraagd.

Sponsoring

Bedrijven of personen die in het verleden gesponsord hebben of te kennen geven een bijdrage te willen leveren, benaderen we persoonlijk. Elke bijdrage, traktatie of steun in andere vorm is welkom. Ieder bedrijf doet dit op zijn eigen manier, groot of klein. Daarom werken we voor de jaarlijkse KVW-week niet met standaard sponsorpakketten.Als tegenprestatie (mits u dit wilt) vermelden wij uw naam op de website en tijdens de KVW-week.Wilt u ook een bijdrage leveren aan de KVW-week voor de Beegdense jeugd? Stuur ons een bericht en wij nemen spoedig contact met u op! Zie 'contact'.

DSC_0251_7_1.jpg
2020: Leiding

 

Ji Lan Goessens

Mei Lin Goessens

Marjolein de Graaf

Sybren de Graaf

Martijn Heltzel

Lara Jeuriëns

Guus Kehrens

Lotte Leblanc

Jip Kurstjens

 

Roel Meeuwissen

Loes van Osch

Celine Ramaekers

Romy Ritzen

Rens Segers

Lissy Smeets

Sef Wolfs

Teun Wolfs

2020: Extra Hulp van

 

Herman Claessen

Jean Delissen

Hans en Nancy Eekhof

Arno Leblanc

Heart
woensdag 1.jpg
2020: Sponsors

 

Kartonnenwinkel.nl

ATEP

Bike Totaal Johan Peeters

Buitengewoon Sportief

Delta Limburg

Frietig Frietje

Gemeenschapshuis ’t Leuke

Gemeente Maasgouw

JJ'Style grafische dienstverlening

JOGG Maasgouw

Knoops meubelmakerij

Lenny's IJssalon

Mondhygiëne MH

Springze

Verkeersschool Sjors

V.O.B.

VV Hebes